. Skickar gärna foto/film på kattungarna. 🐈🐈


                             

KÖPA KATT AV OSS:

En katt lever upp till ca 15 år så tänk noga igenom köpet innan ni faller för en kattunge.

Det kommer att bli en familjemedlem under många år som ska vårdas ömt och med massor av kärlek under tiden.

Besök av kattunge sker tidigast vid 8 veckors ålder efter deras första vaccination och utvärderas till mints 8 veckors ålder. Därefter går det att tinga en kattunge. Intresse för en kattunge får givetvis lämnas under  tiden.

Vi har inget kö system eller först till kvarn som gäller, vi vill försäkra oss om att kattungen får det bra och eventuellt under utvärdering för ev avel.

Den första tiden är viktig för katt familjen att den får vara i lugn start tillsammans med katt mamman. Under den tiden får  vi möjlighet att utvärdera att alla kattungar mår bra.

En kattunge kan tingas för en handpenning på 2000:- som ej återbetalas vid ånger. Handpenning återbetalas endast om köpet inte går att genomföras pga veterinärmedicinska fel på kattungen.

Resterande belopp betalas när kattungen är redo att flytta vid ca 14 veckors ålder efter vetrinärs besiktning som ej är äldre än 7 dagar. ( Veterinärs intyg )

Vi säljer inga kattungar utan en personlig kontakt och att vi helst kan träffas innan ni får tinga en katt unge. Som första kontakt tar jag gärna emot ett mail / meddelande från er med en presentation om er, vad ni kan erbjuda för hem till kattungen.
Vi är väldigt måna om att dom kommer till kärleksfulla och varaktiga hem.

När kattungen hämtas så skrivs ett köpeavtal.
Kattunge som säljs till sällskap kastreras vid 6 månaders ålder och en kopia på veterinärs intyg lämnas till oss uppfödare.
Vi säljer enbart avelskatter till stamboksförda uppfödare i Sverak.                                                                                                När man kommer på besök så skall det gå lugnt tillväga. Ni som har barn med er får respektera att vi kommer att säga till om det går för vilt till.  All respekt till att katt mamman skall ha det lugnt med sina ungar då dom kan bli stressade av för mycket liv och stök. Det är något som skall respekteras.

Vid leverans måste nya ägaren teckna en försäkring på katten som gäller både veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring. Tänk på om ni väljer ett annat bolag än IF inträder karenstid. Vi som uppfödare ersätter inte olycksfall eller dödsfall som uppkommer under karenstiden. Därför rekommenderar vi som säljare att först fortsätta med IF och därefter byta till önskat försäkringsbolag eller behålla IF som försäkringsbolag.
Tänk på att ha katten försäkrad.

VID LEVERANS : 

* ID : märkt med chipp.

* Registrerade med stamtavla i Sverak.

* Vaccinerade 2ggr 

* Avmaskade.

* Dolda fel försäkrade i IF.

* Levereras vid 14 veckor.


- Kattungarna är veterinärbesiktade inom 7 dagar inför köp av kattungarna.

- Katten skall forsättas att vaccineras 1 gång/år.

- Livslång suport när det gäller katten du köpt hos oss.

- Medföljer ett kattunge paket som innehåller bla foder, leksaker och filt bla.

- Vi ser gärna att du behåller katten försäkrad i IF under 6 månader efter köpet med tanke på konsumentköplagen.

  

* TILLGÄNGLIG: Fortfarande till salu.

RESERVERAD: Någon är intresserad men ej erlagt handpenning.

TINGAD: Handpenning är erlagd och kattungen ej till salu.

* SÅLD: Då har katten flyttat till ny familj. 

* KEEPER: Vi behåller kattungen själv till avel.


Vår önskan är att katten får bli en  innekatt men får komma ut i en sele eller har tillgång till en katt utegård.

Vid intresse av en kattunge ifrån Målehöjdens: Maila oss och berätta om vilka ni är, vilket hem ni har att erbjuda katten, tillgång till utevistelse, om du har andra djur, önskar en hona el hane.

Vår mailadress: info@malehojdens-maine-coon.se

SÄLJER EJ TILL AVEL SOM EJ INNEHAR REGISTRERAT STAMNAMN.