Livet som Uppfödare.

Att äga katter och föda upp kattungar som är friska och sociala har sitt pris som vi lägger mycket tid på.

Den mesta av tiden så upptar våra katter vår tid. Vi kan avstå mycket och istället ägna vår tid med katterna som tex förberedelser för födsel eller att

passa kullar och katter. 

Det kan vara svårt att ha en riktig semester och att lämna över ansvaret till någon som skall sköta våra katter. Man skall kunna lita på den personen som sköter om dem medan man är borta.  Katterna skall ha tillsyn minst 2 ggr per dag. 

Ledig tid planeras efter förlossningar av kattungar, kattungar under uppväxt, veterinärs besök och kattunge köpare.  Många nätter är vi uppe och vaktar en kattmamma som skall föda och hjälper henne att sköta kattungarna så vi ser att kattungarna och kattmamman mår bra. 

Ibland händer det att en kattunge föds livlös eller är något annat fel på den. Då vi gör allt för att kämpa med den lille i timmar för få liv i den så den inte dör i våra händer. Kattungarna kanske måsta stöd matas i veckor var fjärde timma bla.

Det inte bara är att åka iväg till veterinären på nätterna bla. Vi får alltid vara beredd på att vi måste åka till veterinären om något händer dem. Och en akut  tid är inte det billigaste och kan bli på annan ort som innebär minst 15 mils körning enkel väg.               

Ibland händer det tyvärr att dom föds döda eller dör vid födsel vilket är jätte jobbigt för oss. Man blir så ledsen att mista ett litet liv. Det gör ont i hjärtat. 

Första tiden sover vi med kattungarna och mamman bredvid sängen för att ha uppsikt. Vi vaknar vid minsta lilla pip för att hålla koll så att allt är bra. Blir inte mycket till sömn dom första nätter efter en födsel. 

Det är inte alla som får köpa kattungar utav oss. Kattungarna är som våra barn som är oss kära och vi vill att dom skall få ett bra hem där dom är ompysslade och väl omhändertagna. Känns det inte rätt så säljer vi inga kattungar. 

Pengar tjänar vi inte rakt ned i fickan som många tror. Varje krona vi tjänar är med mycket jobb, tårar, stress och uppoffringar. Det är en dygnet runt skötsel och pengarna kommer åter att spenderas på katterna och vår uppfödning. Det går bara runt med alla omkostnader som katterna behöver.  Huset är alla gånger inte rent, katthår överallt och på kläderna. Men det är vårt liv och vi älskar det och våra katter. Vi är uppfödare! Innan du dömer oss......

Tänk på det!